Aranygaluska V.

120 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2,5 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1,2 dl tej
  • Valamint:
  • 12 dkg darált dió
  • cukor
  • A vaníliaöntethez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet a porcukrot, a vajat, az élesztőt, a sót, a tojást és 1,2 dl tejet. Simára dagasztjuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük.

Ha letelt a 30 perc, a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan kivajazunk egy tortaformát, a kiszaggatott tésztát szorosan egymás mellé rakosgatjuk, majd cukros darált dióval megszórjuk. tegyük. Keverjük össze a diót egy kis cukorral, és szórjuk meg vele a tésztát. Kelesszük meleg helyen még 30 percig.

A megkelt galuskát 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben elkészítjük a pudingot, amit nem hagyunk nagyon megsűrűsödni.

Ha megsült a galuska, a vaníliás öntettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss