Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite zöld habbal

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk. Előbb a lisztet a sütőporral, cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.

A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.

A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A habhoz a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a keményítővel, majd a sütőből kivett pitére rásimítjuk a habot, amibe villával hullámokat készítünk, és feldíszítjük almaszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig szárítjuk-sütjük a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss