Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a vizet, és így is tovább keverjük. A sütőporos lisztet a sárgájához adjuk, ezután óvatosan összekeverjük a fehérjét és a sárgáját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint éppen puhára olvasztjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukort és a vaníliás cukrot, robotgéppel jól összekeverjük. A kihűlt pudingot hozzáadjuk, és krémesre keverjük. A kihűlt piskótára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálókkal, a vaníliás krémre kenjük, majd megszórjuk csokidarával a tetejét. Hűtőben pihentetjük pár órát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre