Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-tejszínes krémes

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • csokidara vagy instant kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a vizet, és így is tovább keverjük. A sütőporos lisztet a sárgájához adjuk, ezután óvatosan összekeverjük a fehérjét és a sárgáját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint éppen puhára olvasztjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukort és a vaníliás cukrot, robotgéppel jól összekeverjük. A kihűlt pudingot hozzáadjuk, és krémesre keverjük. A kihűlt piskótára kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálókkal, a vaníliás krémre kenjük, majd megszórjuk csokidarával a tetejét. Hűtőben pihentetjük pár órát.

Megjegyzés

Ez kezdő háziasszonyoknak is sikerül. - szandra1211

Ezek is érdekelhetnek

Friss