Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Torta di mais (gluténmentes kukoricatorta)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 bögre finom kukoricadara (1 bögre = 3 dl)
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre tej
  • 1/3 bögre olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 evőkanál ánizsmag (el is hagyható)
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília-esszencia
  • csipet só
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. Kivajazunk egy tortaformát vagy őzgerincformát.

    Egy lábasban összekeverjük a kukoricadarát, a cukrot, a tejet, az olajat és a vajat, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzüg, Akkor jó, ha elválik az edény falától. Hagyjuk hűlni.

    Amikor már csak langyos, belekeverjük az ánizst, a vaníliát és a tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőport, robotgéppel alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje 1/3 részét, jó krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék tojáshabot.

    Belesimítjuk a formába, és 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Olasz recept.

Palmafa123
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin