A sós képviselőfánkhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főzni közepes lángon. Ha elolvadt a vaj, akkor a lisztet is hozzáadjuk és elkezdjük resztelni. Akkor jó, ha egybeáll, és elválik az edény falától, ezután még kb. fél percig keverjük. Levesszük a tűzről, és robotgépben folyamatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Nyomózsákba töltjük, és apró halmokat nyomunk sütőpapírral fedett sütőlemezre. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig hagyjuk nőni, majd 160 fokra visszavéve résnyire nyitott ajtónál szárítjuk.
A lazacot a vajjal és a snidlinggel botmixerrel pürésítjük. A tejszínt habverővel hozzáadva lazítjuk a krémet. A félbevágott képviselőfánkokat habzsák segítségével megtöltjük a lazackrémmel.
A kókuszos szelethez a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd, amikor már 70%-ig feljött, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot és a sót, és keményreverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és váltakozva a lisztet és a kókuszreszeléket hozzáadjuk a fehérjéhez. 2 centi vastagon egy sütőpapíros tepsire simítjuk, és 160 fokon megsütjük. Még mielőtt barnulni kezdene kivesszük, különben rágós lesz.
A pudingport csomómentesre keverjük a tej egy részével, a másik részét felrakjuk forrni a cukorral. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos tejet, és besűrítjük. Ezután hozzáadjuk az amarettót és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás krémet. A megsült tésztára kenjük ugyanolyan vastagon, mint a tészta, és a tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. Ezután kis kockákra szeleteljük.
A francia mákos szelethez a tojásfehérjét keményre verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majdhozzáadagoljuk az összes többi hozzávalót. Ezután összeforgatjuk a fehérjével. Sütőpapírral fedett lemezre terítjük, és 160 fokon aranybarnára sütjük.
A krémhez a lisztet lassan krémesre keverjük a tejjel, fokozatosan, apránként lazítva. Ezzel elkerülhetjük, hogy csomós legyen a krém. Amikor már viszonylag folyós, egynemű és sima, akkor a maradék tejet felforraljuk az egész csillagánizzsal, és vékony sugárban a lisztes keveréket hozzáadjuk, besűrítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. Csillagcsöves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a felkockázott mákos piskótára. Mentalevéllel díszítjük.