Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Esküvői aprósütemények Robitól

MME MME
120 perc
mester
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A sós képviselőfánkhoz:
  • A tésztához:
  • 1 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 dkg vaj
  • snidling
  • 1/2 dl tejszín
  • A kókuszos szelethez:
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl amaretto
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A francia mákos szelethez:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 ek víz
  • 0,25 dl napraforgó olaj
  • 0,5 tk sütőpor
  • 5 dkg mák (őröletlen)
  • A krémhez:
  • 2-3 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 6 db csillagánizs
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • mentalevél (a díszítéshez)

Elkészítés

  1. A sós képviselőfánkhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főzni közepes lángon. Ha elolvadt a vaj, akkor a lisztet is hozzáadjuk és elkezdjük resztelni. Akkor jó, ha egybeáll, és elválik az edény falától, ezután még kb. fél percig keverjük. Levesszük a tűzről, és robotgépben folyamatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Nyomózsákba töltjük, és apró halmokat nyomunk sütőpapírral fedett sütőlemezre. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig hagyjuk nőni, majd 160 fokra visszavéve résnyire nyitott ajtónál szárítjuk.
  2. A lazacot a vajjal és a snidlinggel botmixerrel pürésítjük. A tejszínt habverővel hozzáadva lazítjuk a krémet. A félbevágott képviselőfánkokat habzsák segítségével megtöltjük a lazackrémmel.
  3. kókuszos szelethez a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd, amikor már 70%-ig feljött, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot és a sót, és keményreverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és váltakozva a lisztet és a kókuszreszeléket hozzáadjuk a fehérjéhez. 2 centi vastagon egy sütőpapíros tepsire simítjuk, és 160 fokon megsütjük. Még mielőtt barnulni kezdene kivesszük, különben rágós lesz.
  4. A pudingport csomómentesre keverjük a tej egy részével, a másik részét felrakjuk forrni a cukorral. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos tejet, és besűrítjük. Ezután hozzáadjuk az amarettót és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás krémet. A megsült tésztára kenjük ugyanolyan vastagon, mint a tészta, és a tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. Ezután kis kockákra szeleteljük.
  5. francia mákos szelethez a tojásfehérjét keményre verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majdhozzáadagoljuk az összes többi hozzávalót. Ezután összeforgatjuk a fehérjével. Sütőpapírral fedett lemezre terítjük, és 160 fokon aranybarnára sütjük.
  6. A krémhez a lisztet lassan krémesre keverjük a tejjel, fokozatosan, apránként lazítva. Ezzel elkerülhetjük, hogy csomós legyen a krém. Amikor már viszonylag folyós, egynemű és sima, akkor a maradék tejet felforraljuk az egész csillagánizzsal, és vékony sugárban a lisztes keveréket hozzáadjuk, besűrítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. Csillagcsöves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a felkockázott mákos piskótára. Mentalevéllel díszítjük.

Még több Ide süss recept >>> 

CHIA BONBON ÉS FEHÉRCSOKI TRÜFFEL ROBITÓL >>> 

IDE SÜSS! AVOKÁDÓS-QUINOÁS CSOKIMOUSSE ROBITÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss