Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tömegesen lettek rosszul a diákok a balatoni táborban - így áll most a vizsgálat

default user icon
MME
71-en lettek rosszul egy balatonlellei táborban: az érintettek hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, közülük ketten kórházba kerültek. Az illetékes kormányhivatal megkezdte az ügy kivizsgálását.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) balatonlellei gólytáborában 71-en rosszul lettek, puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, közülük két személyt kórházba kellett szállítani - értesült az RTL pénteken.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal megkeresésükre azt válaszolta: a Marcali Járási Hivatalhoz csütörtökön érkezett bejelentés, hogy a BME lellei üdülőjében gólyatáborozók közül lőző éjjel 71-en rosszul lettek, puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, kettejüket kórházba kellett szállítani.

"A járási hivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei azonnal megkezdték az eset kivizsgálását. Mivel az érintettek elmondása szerint mindannyian ugyanazt az ételt fogyasztották a szakemberek ételmintát, felülettisztasági mintát és székletmintát vettek, és küldtek el további laborvizsgálatra, ezek kiértékelése folyamatban van" - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szombaton az MTI-vel.

A táborban az egészségügyi szakszemélyzet a kezdetektől folyamatosan, napi 24 órában jelen volt, s a problémák jelentkezésekor az Országos Mentőszolgálat és a helyi körzeti orvos bevonásával kezelték a helyzetet.

"A tábort nem kellett feloszlatni, a csütörtök délelőtti félnapos pihenő után a programok folytatódtak, és a tábor az eredetileg tervezett időben, pénteken ért véget, melyet követően a résztvevők rendben hazautaztak" - emelték ki.

A BME tájékoztatása szerint ügyeleti ellátásra két szervező esetében volt szükség, őket a mentők a siófoki kórházba szállították, de folyadékpótlást követően néhány órán belül ők is elhagyhatták az intézményt. Csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal ételfertőzés gyanújával vizsgálatot végzett a helyszínen, amelynek végeredménye még nem ismert - írták.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss