Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos rakott karfiol pirított baconnel

default user icon
5/5
Tojásos rakott karfiol pirított baconnel

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 6 db tojás
  • 25 dkg bacon
  • 5 dl tejföl
  • bors
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 3 dkg vaj+a tálhoz
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A rózsáira szedett karfiolt tíz percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alattlehűtjük. 4 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk. Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
    2. A tejfölt simára keverjük a maradék tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióvalízesítjük.
    3. Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Elrendezzük benne aleszűrt karfiolt, és a főtt tojást, rászórjuk apirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.

    RAKOTT KARFIOL QUINOÁVAL >>> 

    TÖBB, MINT 50 ELLENÁLLHATATLAN KARFIOL RECEPT - RAKOTT, CSŐBEN SÜLT, RÁNTOTT >>> 

    Kafriol, brokkoli, kelbimbó >>> 

Megjegyzés

Készítsük el a recept brokkolis változatát is!

Hozzávalók: 4 személyre.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek