Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tengeri halszeletek tejszínes-fehérboros gombamártással

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg tengeri halszelet
  • 2 dl víz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • pár szem egész bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 15 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dl tejszín
  • 1 citrom

Elkészítés

    Elkészítés: A halszeleteket teflonedénybe teszem, ráöntöm a vizet, a száraz fehérbort, teszek bele pár szem egész borsot, fél fej vöröshagymát és egy babérlevelet. Lefedem, és lassú tüzön 10-12 percig párolom. Közben világos vajas rántást készítek, hagyom kihűlni, majd a hal szűrt főzőlevével felöntöm, és állandó keverés közben felforralom.

    A tisztított, megmosott gombát vékony szeletekre vágom, és vajon, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítve megpárolom. A mártásba teszem a gombát, és tejszínnel sűrűre forralom. Óvatosan tálra helyezem a helszeleteket, bevonom a mártással, citrommal és petrezselyemzölddel díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 02. hét.
fidelislea
A recept nagyon tuti! Nem sok a lé, sőt! Tésztához pont így jó! Tegnap este megfőztem, nagyon finom! Köszönöm az ötletet!
monoma
Nekem első blikkre rengetegnek tűnik a folyadék, és feleslegesnek a vajas rántás. Szerintem elég egy ici-pici vajon átsütni a halat (vagy teflonban teljesen zsíradék nélkül), majd felönteni 1-2 deci borral, forralni rajta egyet, és aztán jöhet rá a gombás-tejszínes mártás? A hal íze így is benne lesz abban a szaftban, amit a hal kienged.

Hasonló Receptek

Magazin