Tejszínes tészta a tenger gyümölcseivel

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg olasz tészta (spagetti vagy linguine)
  • 25-30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor újhagyma (vagy 1/2 fej hagyma)
  • 1-2 szár angolzeller (elhagyható)
  • bors
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát megfőzzük.

    Közben az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), megtisztítjuk a fás részektől a zellerszárat, és apróra vágva a hagymához adjuk, majd felöntjük a borral, és kicsit megpároljuk (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forraljuk sokáig.

    A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással, a tányéron meghinthetjük még az apróra vágott zöldfűszerekkel.

Megjegyzés

Én nem szeretem a polipot, tintahalat, ezért nem tenger gyümölcseivel, hanem egy jó marék apró garnélarákkal és kagylóval szoktam csinálni, de lehet valamilyen tengeri hallal, netán lazaccal (apró kockára vágva, és úgy a mártáshoz adva) is csinálni a mártást.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Papp-Győri Krisztina 6 évvel ezelőtt
Nagyon köszönjük a receptet! Sosem gondoltam volna, hogy ennyire ízlik majd tengeri gyümölcsös étel! Eddig csak pizzán ettem, de ott nem igazán nyerte el a tetszésem! Annyira jól harmonizálnak az ízek, hogy érdemes egyszer mindenkinek kipróbálni!!!
Csanki-Balogh Emese 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin