Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Így fogyj a Holddal: nem mindegy, hogy fogy vagy nő, amikor diétázol!

Egyetlen égitestnek sincs akkora befolyása a testünkre, a szervezetünkre, mint a Holdnak. Használd ki ennek előnyeit a fogyókúrában is!

A Holdnak a Földre gyakorolt hatása széles körben ismert, gondoljunk csak az ár-apály jelenségre. De ahogy az élővizekre, úgy a szervezetünkre – aminek a 75%-a víz –, ezáltal pedig az étkezési szokásinkra és nem utolsósorban a hangulatunkra is komoly befolyással van. Az aktuális holdállás hatással lehet arra, hogy éppen mely ételeket kívánjuk, milyen az étvágyunk, jobban vagy kevésbé szeretjük-e a nehéz fogásokat, illetve mennyi energiát érzünk magunkban a testmozgáshoz. Most ahhoz adunk néhány tippet, hogy fogyókúrázóként mire ügyeljen az egyes holdfázisok során. Egy-egy holdciklus négy fő szakaszra osztható, és mindegyikben más-más hatások érik a szervezetünket. 

Fogyó hold

A test csúcsformában van, és teljes lendülettel zajlik az energiafelhasználás. Ebben a szakaszban könnyebben megy a súlycsökkentés. Fogyassz párolt zöldségeket, illetve teljes kiőrlésű termékeket, a szükséges fehérjét pedig zsírszegény húsfélék formájában vidd be a szervezetedbe.

Újhold

Tökéletes időpont a méregtelenítéshez és a súlyvesztéshez. Az egészségtelen szokásoktól ilyenkor könnyebb megválni. A böjtkúra ennyi idő alatt is kifejti jótékony hatását: ha szeretnél egy tisztítónapot beiktatni újhold idején, fogyassz gyógyteákat, könnyű zöldségleveseket és -leveket.

Növő hold

A test most nagyon jól hasznosítja a táplálékot, a fontos tápanyagok mellett azonban a zsírt is hajlamos elraktározni. Jobban teszed tehát, ha ilyenkor lemondasz a zsíros ételekről, például a kolbászokról, a zsíros sajtokról és az édességekről. Ajánlottak viszont a sovány tejtermékek, a hüvelyesek, a zöldségek, a gyümölcsök és a belőlük készült fogások.

Telihold

A test ilyenkor raktároz a leginkább. Egy nappal a holdtölte előtt és a telihold napján inkább egyél egy kicsivel kevesebbet, máskülönben hirtelen megjelenhetnek a kritikus testtájakon a nemkívánatos zsírpárnák. Jobb most elhagyni a zsíros ételeket, az édességeket, fogyassz inkább zöldségeket, idénygyümölcsöket és gyógyteát.

Egy kis böjt újholdkor

Böjtnapon teljesen le kell mondani a nehéz ételekről. Igyál sok, legalább 2 liter folyadékot: az ásványvizet turbózd fel egy kis citromlével és némi mentával vagy rozmaringgal. A cukrozatlan gyógyteák kellemesen eltelítik a gyomrot.

Gyümölcsnap teliholdkor

A gyümölcsnapon 3-5 alkalommal fogyassz el egy adag friss gyümölcsöt, például szőlőt, almát és görögdinnyét. Fokozott éhségérzet esetén naponta egyszer megehetsz 1 db banánt is. Egész napra elosztva igyál meg legalább 2 liter energiamentes folyadékot (pl. limonádé, gyümölcstea).

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCS ÉS DIÉTATIPP A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! >>> 
DIÉTAHOROSZKÓP! FOGYÓKÚRÁS TIPPEK MINDEN CSILLAGJEGYNEK >>> 
ITT AZ ÚJ DIÉTA-ŐRÜLET! A TENYERED LEGYEN A MÉRŐESZKÖZÖD >>> 
MINTAÉTREND: ÍGY LENDÜLJ BOMBAFORMÁBA 2 HÉT ALATT! >>> 
6 APRÓ TRÜKK, HOGY GYORSAN LAPOS LEGYEN A HASAD >>> 
HÁNY ÉVES VAGY? DIÉTATÍPUSOK ÉLETKOROK SZERINT! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin