Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos zöldbableves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát, a zellert és zöldbabot megtiszítjuk és feldaraboljuk. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát és a zellert. Megpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  2. Megszórjuk tárkonnyal, és hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve, takarék lángon addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Ezután közepes lángon pár percig forraljuk.

    ZÖLDBAB, A NYÁR KEDVENCE - TÖBB MINT 100 KIPRÓBÁLT RECEPT >>> 

    TÁRKONYOS RECEPTEK A RAGULEVESTŐL A TOKÁNYIG >>> 

    CITROMOS-TÁRKONYOS RAGULEVES >>>

Megjegyzés

Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott vagy az üveges is. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk a leveshez, ha a többi zöldség már megpuhult. - Mesyke71

Ezek is érdekelhetnek

Friss