Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős kehely

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, és kimagozzuk. Két tojást kettéválasztunk.

Elkészítés: A narancslevet 1 evőkanál konyakkal és 2 evőkanál cukorral összekeverjük, és beleforgatjuk a szőlőszemeket. Az egy egész tojást, a két sárgáját és az 5 dkg cukrot habosra keverjük. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 evőkanál borral, majd a maradék bort is hozzáöntjük. A maradék konyakkal együtt a tojásos krémhez keverjük. Állandóan kevergetve felforraljuk. A napraforgót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a napraforgómag felét. Az egészet összekeverjük a konyakos habbal. A szőlőszemeket négy kehelybe szedjük, szétosztjuk rajtuk a habot, és megszórjuk a maradék napraforgómaggal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 450 kcal

Ezek is érdekelhetnek