Elkészítés: Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel
felengedjük. Hozzátesszük az összevágott fokhagymát, a köménymagot, és zsírjára pirítjuk.
Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét a májjal, zúzával együtt. Megsózzuk, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ha kell, időnként egyszer-egyszer kevés vízzel felengedjük. Ha már majdnem puha a csirke, zsírjára pirítjuk.
Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a kis darabokra vágott zöldpaprikát, a kockára vágott előfőzött vegyes zöldséget a főzőlevével együtt. Úgy engedjük fel, hogy a gulyásnak kb. 3 dl leve legyen személyenként. Együtt puhára főzzük, utána ízesítjük, és meleg leveses tálban tálaljuk.
A lisztből a tojással csipekét készítünk, külön vízben kifőzzük. Ezt tesszük a gulyáshoz.
A tetejét meghintjük karikára vágott zöldpaprikával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre