Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegedi csirkegulyás

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel
felengedjük. Hozzátesszük az összevágott fokhagymát, a köménymagot, és zsírjára pirítjuk.

Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét a májjal, zúzával együtt. Megsózzuk, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ha kell, időnként egyszer-egyszer kevés vízzel felengedjük. Ha már majdnem puha a csirke, zsírjára pirítjuk.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a kis darabokra vágott zöldpaprikát, a kockára vágott előfőzött vegyes zöldséget a főzőlevével együtt. Úgy engedjük fel, hogy a gulyásnak kb. 3 dl leve legyen személyenként. Együtt puhára főzzük, utána ízesítjük, és meleg leveses tálban tálaljuk.

A lisztből a tojással csipekét készítünk, külön vízben kifőzzük. Ezt tesszük a gulyáshoz.

A tetejét meghintjük karikára vágott zöldpaprikával.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek