Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztes deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, felvágjuk (kb. 4-5 cm hosszú, 0,5 cm széles metélt darabokra), majd lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Félretesszük.
A masszához a 3 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral (lehetőleg porcukorral), hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat és a tejfölt, majd az apróra vágott gyümölcsöket. Végül hozzákeverjük a 3 tojásfehérje keményre felvert habját (én ehhez szoktam hozzáadni a vaníliás cukrot).
Ezután már csak mindent összekeverünk (a tésztát a masszával egy termetesebb edényben), majd kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt tepsibe öntjük az egészet.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre