Az alkohol és a savanyúság párosítása nem különleges, őrült gondolat: az orosz és skandináv kultúrában már generációk óta kombinálják a savanyúságokat a vodkával. A whisky-uborka(lé) páros egykor csak a bárokban örvendett nagy népszerűségnek, mára azonban a duó kulináris irányzattá fejlődött.
A whisky édes, karamellás jegyei, az enyhe, gabonából eredő fűszeresség remekül ellensúlyozza a savanyúság sós, élénk ízét – harmonikus ízkombinációt létrehozva. És hogy miként kerülhet a whisky a savanyúságba? Máris eláruljuk!
Ha van időd és bátran kísérletezel
A whisky esszenciájának megőrzése és az alkoholtartalom minimalizálása érekében a savanyú uborka készítésekor a sós léhez melegítés közben add hozzá az alkoholt. Ezt biztosítja, hogy az alkohol gyakorlatilag kifőjön és csak azok ízek maradnak meg, amelyek gazdagabbá teszik a savanyúság ízét.
Ha gyors megoldásra vágysz
Ha most azonnal kipróbálnád, milyen ez a whiskys savanyúság, önts a bolti (vagy házi) savanyúsághoz kezdenek 1 evőkanálny whiskyt, hagyd állni egy napig – majd fogyaszthatod is. Sült húsokhoz isteni!
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- HA EZT TESZED A PITETÉSZTÁBA, NEMCSAK FINOMABB, DE SZEBB IS LESZ A VÉGEREDMÉNY>>>
- ÍGY MÉG TUTI NEM KÉSZÍTETTED A PALACSINTÁT! HA EZT TESZED BELE, TÖKÉLETES LESZ A PÖRKÖLT MELLÉ>>>
- HA EZT DOBOD A CSIPSZ MELLÉ, AZ TÖKÉLETESEN ROPOGÓS MARAD MÁSNAP IS>>>