Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha hallottál már, sőt esetleg meg is kóstoltad a Picklebacket, ami egy New Yorkból indult kultikus ital, nem lepődsz meg a whisky és a savanyúság párosításán. Mi most arra biztatunk, csavarj egyet a történeten, és fűszerezd meg a savanyú uborkát pár csepp whiskyvel – a végeredményt imádni fogod!
Sándor Andrea
Vannak olyan ételek, amelyek láttán fintorgunk, mert elsőre szokatlannak tűnik, aztán mégis vesszük a bátorságot, hogy megkóstoljuk, és nem bánjuk meg! Szerintünk a következő kaja épp ilyen.
Hossó Anita
Nem olasz találmány, hanem amerikai, de ránézésre akár magyarosnak is mondhatnánk a következő pizzakülönlegességet.
Bárkivel előfordulhat, hogy megmarad egy kis uborka a hűtőszekrényben, mely napokkal a vásárlás után már nem túl friss, főleg nem ropogós. A fonnyadt uborkát sem kell azonban kukázni, ugyanis egy egyszerű trükkel új életet lehelhetünk bele.
Ki ne szeretné a savanykás ízvilágú, ropogós csemegeuborkát? Ha nálatok is rendszeresen előkerül a hétvégi pörköltözés mellé, akkor érdemes nagy tételben készíteni belőle!
PATAKY KRISZTINA
Az uborka azon kevés zöldségek közé tartozik, amelyet egész évben viszonylag olcsón beszerezhetünk. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen igazi szuperzöldség, számos jótékony hatással. A legtöbb áruházban – nem éppen környezetbarát módon – műanyag fóliába csomagolva árulják, amitől környezetvédő szívünk vérzik. Hogy miért? Ennek jártunk utána.
Ma bizony már retrónak számít, ám régen nem telhetett el úgy szilveszter, hogy a pezsgő és a hidegtál mellett ne sorakoztak volna ezek a pofás pirosarannyal, párizsival, tojással, uborkakarikával és sajttal megpakolt margarinos kenyérszeletek. Az elmúlt években szerencsére egyre inkább reneszánszát éli ez a finomság az év utolsó napján, szóval nem árt picit feleleveníteni, hogyan is készül az igazi!
DÖMÖTÖR VIOLA
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolni való, ráadásul az uborkás limonádénál nincs frissítőbb ital a nyári forróságban. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.
Az uborkaszezon kellős közepébe gázolva már nagyüzemben készítik a háziasszonyok a jobbnál jobb savanyúságokat, aminek ugye egyik elhagyhatatlan velejárója a dunsztolás. Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Ti kipróbáltátok már?
Virág Katalin
Fura, kesernyés íze van a zöldségnek, mikor beleharapsz? Akkor jobb, ha inkább meg sem eszed, mert könnyen rosszul lehetsz tőle.
Kulcsár Tímea Ágnes
Mindegy, hogy a betonrengeteg közepén vagy, vagy éppen egy strandon sütkérezel, ha nem iszol eleget, bizony könnyen hőgutát kaphatsz a nagy nyári melegben. Ez az 5 étel segít neked abban, hogy ezt elkerülhesd!
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Akár a betonrengetegben az ötödik emeleten is lehet konyhakerted, ha van hozzá erkélyed, és persze némi vállalkozó kedved a megvalósításhoz.
Videó
Az uborka az egyik legkedveltebb zöldség. Nyáron, amikor uborkaszezon van nem győzzük készíteni a kovászos uborkát, vagy télire savanyúságként eltenni. Íme öt érdekesség erről a lédús, ásványi anyagokban gazdag, kalóriaszegény zöldségről.
Nincsen hétvégi ebéd rántott hús nélkül és rántott hús nincsen savanyúság nélkül. A krumpli és a rántott hús mellé gyakran kerül az asztalra csalamádé, ecetes cékla, vagy uborkasaláta. Mint mindenből, ezekből is sokkal finomabb a házi.