Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: savanyúság

Receptek

Cikkek

Alapételek

Szezonális kedvenceink: így készül az isteni, ropogós kovászos uborka!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma a legnagyobb rajongásnak örvendő, igazi nyári klasszikus, a kovászos uborka elkészítését! ...

0

Alapételek

Íme a 10 kedvenc receptetek a múlt hétről!

Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet! ...

0

Alapételek

3 házi savanyúság, amit gyerekjáték elkészíteni!

A magyaros főételek mellé savanyúság dukál - ezt kár volna vitatni. Mint, ahogy azt is, hogy a házi savanyúságnál egyszerűen nincs jobb. Alább a három alapvetés: a csemege uborka, a csalamádé és a savanyított karfiol receptje - próbáljátok ki mindhármat! ...

0

Wessely Márta

Zöldség

Nem csak savanyúság! A cékla sütiben és levesben is fejedelmi

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a cékláról. Pontosabban elkönyveltük bébiételként, nyilvántartjuk savanyúságként és tovább nem is tervezünk vele. Holott a cékla izgalmas, sokféleképpen felhasználható alapanyag. Lehet belőle saláta, leves, főétel, köret, sőt még desszert is. ...

0

Érzékenység és allergia

Így tegyél el cukkinit télire - tartósítószer- és adalékanyag-mentesen!

Most, hogy dúskálunk a színesebbnél színesebb zöldségekben, ne feledkezzünk meg a téli időszakról sem, amikor nem lesz ennyi friss finomság a pultokon! ...

0

Alapételek

Cseresznyebefőtt és kovászos uborka - 9 hasznos recept befőzéshez

Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat lenne. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd! ...

0

Alapételek

Ne csak kovászos uborkát rakj el! Íme a mutatós spárga- és répa savanyúság

A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl. ...

0

Fűszerek és ízesítők

Így készíts cukkiniből pikáns savanyúságot - videó!

A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó! ...

0