Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vödrös (bedobálós) savanyúság

20 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A borkénport és a nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi vízhez és az egészet beleöntjük a vödörbe. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, a babérlevelet, az egész borsot, a borókabogyót, a mustármagot és a koriandert.
  2. vödrös (bedobálós) savanyúsághoz zöldségeket - ami bármi lehet: uborka, almapaprika, TV paprika kicsumázva, félbevágva, picike zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb. - alaposan megmossuk, átvizsgáljuk, hogy nem hibásak-e. Beledobáljuk a lébe, majd a tetejét tányérral lezárjuk, hogy a zöldségeket leszorítsuk a lébe, végül lezárjuk a vödör tetejét.
  3. A vödör tartalmát folyamatosan lehet feltölteni, ahogyan teremnek a kertben a zöldségek, vagy ahogyan hozzájutunk egyéb beszerzési forrásból. Kb. 8 nap múlva lesz fogyasztható az eltett savanyúság. 

Megjegyzés

Fontos, hogy kézzel-fémmel nem szabad belenyúlni a lébe, kizárólag műanyag kanállal/csipesszel! Érdemes az első napokban kevergetni, illetőleg ha beleteszünk egy újabb zöldség adagot, másnap/harmadnap át szoktam kavargatni. Ha ezt a pár szabályt betartottuk, akkor 1 évig eláll a savanyúságunk. - HossoAni

Ezek is érdekelhetnek

Friss