hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csalamádé házilag

60 perc
bonyolult
olcsó
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A csalamádé elkészítéséhez felaprítjuk vagy legyaluljuk a káposztát, a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a sót, a mustármagot, a köménymagot és az egész fekete borsot. Összeforgatjuk, majd hűvös helyen hagyjuk lefedve 8-10 órát.
  2. Elkészítjük a levet: a vizet a cukorral és az ecettel felfőzzük. A streril üvegeket megtöltjük a zöldségekkel, majd a levet a tetejére öntjük. Tehetünk még minden üvegbe egy fél babérlevelet.
  3. Aki szeretné, szórhat a tetejükre egy kevés savanyúság-tartósítót. Az üvegek tetehére celofánt teszünk, majd légmentesen lezárjuk, és a kamrapolcra tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek