Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos eperlekvár

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50-70 dkg érett eper
  • 3-4 friss rozmaringágacska (ízlés szerint)
  • nagyon kevés cukor (kb. 2-3 evőkanál)
  • agar-agar (növényi zselírozó)

Elkészítés

    Elkészítés: Epret megtisztítjuk, apróra vágjuk. Lassú tűzön kb. 30 percig a cukorral és a rozmaringgal főzzük. Pürésítjük, és a tűzről levéve hozzádjuk az agar-agart.

Megjegyzés

Az agar-agart néha kiszoktam hagyni, a tartósitószereket nem szeretem. Ha mégis több üveggel csinálnék, aszkorbinsavat adok hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin