Rablóhús sütőben

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • sertéscomb
  • szalonna
  • krumpli
  • hagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • olaj
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • alufólia

Elkészítés

    Elkészítés: A páclevet megcsináljuk a hozzávalókból (vagy egyedi fűszerkeveréket is lehet használni). A hús kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a páclében megforgatjuk, 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben megpucoljuk a krumplit és a hagymát. Karikára vágjuk a krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot. A szalonnából kakastaréjt csinálunk. A krumplit besózzuk. Egy nagyobb darab alufoliába belepakolunk rétegezve egy kevés krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, húst, és megint krumplit a tetejére, majd rá egy szalonnát, és jól becsomagoljuk, hogy sülés közben ki ne nyíljon. 2 csomag elég 1 főnek. Egy nagy tepsibe egymás mellé bepakoljuk a csomagokat, forró sütőbe tesszük. Kb. 1 óra sülés után megnézzük, megpuhult-e a hús. Ha jó, a csomagokat egy picit kibontjuk, és a szalonnát a tetején pirítjuk 5-7 percig. A csomagokat tányérra pakoljuk, és mindneki ebből fogyasztja.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Prohászka Béláné 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Régóta csinálom ezt, de alulra bacont teszek, rá f. kolbász szeleteket, arra gombát, krumplit és úgy jön a hús meg a többi. Rétegezem tetejére krumpli, hogy ropogós legyen, na meg a szlaonna. Imádják!!!!! sok salátával, tejfölös, f.hagymás, erős paprikás uborka salátával a legfinomabb.

Hasonló Receptek