Elkészítés: Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A póréthagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük.
A vajat és az olajat serpenyőben felforrósítjuk, az újhagymát, a fokhagymát és a póréhagymát megpároljuk benne. A lisztet rászórjuk, 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a tejfölt belekeverjük.
A póréhagymás keveréket a serpenyőből tálba töltjük, a sajttal és a kakukkfűvel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezre szilikonos lapot vagy zsírpapírt teszünk.
A felengedett leveles tésztát akkora lappá nyújtjuk, hogy 24 kört szúrhassunk ki belőle. 12 körre 2-2 púpozott evőkanál tölteléket halmozunk, de a szélükön egy keskeny perem maradjon üresen. A tészták üres szélét tojással megkenjük, és a másik 12 korongot a töltelékre borítjuk. A szélüket villával összenyomjuk. A tészták tetejét a megmaradt tojással megkenjük, és megszórjuk kevés reszelt sajttal is.
A táskákat a sütőlemezre rakjuk, és a sütő középső részébe tesszük, 25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre