Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Piros gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg meggy
  • 20 dkg cseresznye
  • 20 dkg málna
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1/2 db citrom leve és reszelt héja (ízlés szerint)
  • 1,5 ek egész szegfűszeg (ízlés szerint)
  • 1 db fahéjrúd

Elkészítés

    1. Egy nagyobb fazékban a cukorral, a szegfűszeggel és a  felteszünk 2 liter vizet forrni. 
    2. Amikor forr, hozzáadjuk a cseresznyét és a meggyet, majd kb. 10 perc elteltével visszavesszük a hőfokot. Egy tálkában, pár merőkanál forró gyümölcslével kikeverjük a vaníliapudingot, és óvatosan belecsorgatjük a forró levesbe, és folyamtos kevergetés mellett pár 1-2 percig főzzük. Ha kész, a levest, fazekastul hideg vízfürdőbe állítjuk, és kihűtjük.
    3. Ha kihűlt, kézi habverővel hozzákeverjük a citrolmlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot, majd beleforgatjuk a mgmosott, lecsepegtetett málnát. 

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin