Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pihe-puha mézeskalács - szuperegészségesen!

Hozzávalók

  • 12,5 dkg hajdinaliszt
  • 5 dkg gluténmentes zabliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 1 ek chia mag
  • 2 ek hideg víz
  • 2 ek extra szűz kókuszolaj
  • 12 dkg natúr mogyoróvaj
  • 1 dl méz
  • 3,5 dkg barnacukor
  • 3,5 dkg nyírfacukor
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A chia magot egy kis vízzel felöntjük, 10 percig állni hagyjuk, hogy jól megdagadjanak, közben a mézet felforrósítjuk.
    2. Ezután a kókuszolajat, a mogyoróvajat, a barna- és nyírfacukrot és a vizes chiapudingot egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot. Az így kapott masszánkat jól összedolgozzuk, amíg egyállagú tésztává össze nem áll. Ha túl sűrűnek ítéljük, és kicsit nehezebb vele dolgozni, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
    3. Mint minden igazi mézeskalács tésztának, ennek az egészséges kalácsnak is pihennie kell, körülbelül 4-8 órát a hűtőben.
    4. Amikor tésztánkban az ízek és esszenciák összeértek, két sütőpapír között - vagy alaposan liszezett deszkán, kb. fél centi vastagra nyújtuk, kiszúrók segítségével formázzuk őket. 
    5. Ízlés szerint, tojással lekenve, és magokkal díszítve, 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Tchibo

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin