Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj paradicsommal, szuperegészségesen - tippek és mintaétrend!

default user icon
MME
Önmagában, salátában, levesek és mártások alapanyagaként, hidegen vagy melegen – a paradicsom mindig finom, mindig egészséges - ráadásul a vonalaink megőrzésében is segít!
Egészségünk őre

–A benne lévő likopin az egyik legjobb antioxidáns: védi a sejteket a káros szabad gyököktől, és segít megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Jó hír, hogy a paradicsom feldolgozva is megőrzi likopintartalmát, sőt, egyes kutatások szerint hőkezelve még több szívódik fel belőle a szervezetben, ezért levesként, mártásként is nagyon egészséges!
Nagyon sok C-vitamin van benne, az ásványi anyagok közül pedig jelentős mennyiségben tartalmaz például káliumot.
–Amilyen finom, olyan könnyű: 100 g paradicsom kalóriatartalma mindössze 16 kcal.

Fogyókúrás mintanap

Reggeli & vacsora:

Reggelire kiváló a zabpelyhely idénygyümölccsel és egy kevés zsírszegény túróval. Ebédre válassz az általunk ajánlott paradicsomos fogások közül. Vacsorára 2 vékony szelet korpás kenyeret kenj meg light margarinnal, fektess rá paradicsom- és mozzarellaszeleteket, és szórd meg apróra vágott zöldfűszerrel. Ha melegszendvicsre vágysz, meg is grillezheted!

Ebéd:

Töltött paradicsom

Hozzávalók (4 személyre): 8 db paradicsom, 12 dkg árpagyöngy, só, 25 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 ág kakukkfű, 3 ek olívaolaj, bors
Elkészítése: A paradicsomok tetejét vágd le, a belsejüket kanalazd ki, tedd bele egy tálba. A paradicsomokat rendezd el tűzálló tálban. Az árpagyöngyöt a csomagoláson olvasható leírás szerint főzd ki, és add a paradicsomvelőhöz. A cukkinit és a hagymát hámozd meg, kockázd apróra. A kakukkfüvet szeld finomra. Az olívaolajat serpenyőben hevítsd fel, 3 percig kevergetve pirítsd rajta a hagymát és a cukkinit, majd add hozzá a zöldfűszereket. Az egészet forgasd a paradicsomos árpagyöngybe. Sózd és borsozd meg, majd az egészet kanalazd a paradicsomokba. Tedd rá a tetejüket, és süsd a 180 fokos sütőben kb. 25 percig.
Kalóriatartalom: kb. 470 kcal/adag

Karajszelet paradicsomos burgonyával
Hozzávalók (4 személyre): 2 kis fej vöröshagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek paradicsompüré, 800 g hámozott-darabolt paradicsom (konzerv), só, bors, 2 db főtt burgonya, 2 ág kakukkfű, 4 szelet kicsontozott sovány sertéskaraj
Elkészítése: A megtisztított hagymát kockázd fel, majd dinszteld meg 1 ek felhevített olívaolajon. Add hozzá a paradicsompürét és a konzervparadicsomot, a levével együtt. Sózd, borsozd meg, és lefedve, lassú tűzön főzd 20 percig. Add hozzá a felkockázott, főtt burgonyát és az apróra vágott kakukkfüvet. A megmosott, enyhén kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd meg. A maradék olívaolajat serpenyőben hevítsd fel, és süsd meg rajta a karajszeletek mindkét oldalát. Tálald a húst a paradicsomos burgonyával.
Kalóriatartalom: kb. 380 kcal/adag
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Tipp:
Még ropogósabb lesz a tészta, ha sütés előtt spriccelünk rá egy kevés vizet.

Még több diétatipp és fogyókúrás és életmódtanács az eheti fanny magazinban >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss