Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackparfé

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín,
  • fél üveg kimagozott őszibarackbefőtt,
  • fél citrom leve,
  • 4 evőkanál porcukor (vagy édesítő),
  • 2 zacskó habfixáló,
  • tetejére gyümölcsszeletek,
  • csokoládéreszelék.

Elkészítés

    Előkészítése: 4 kerek formát előveszek. Folpack fóliával úgy bélelem ki, hogy a fólia minden oldalán lelógjon. A tejszínből a cukorral és a habfixszel kemény habot verek, és a hűtőszekrénybe teszem. Az őszibarackbefőtt levét lecsöpögtetem, a gyümölcsöt szeletekre vágom. 2 őszibarackdarabot citromlével és 2-3 evőkanál befőttlével pépesre turmixolok.

    Elkészítése: az őszibarackpép felét és a darabos gyümölcsöt óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. Ha a massza már egynemű, akkor a bélelt formába beletöltöm. A tetejét simára egyengetem, egy másik fóliadarabbal befedem, és rögtön mélyhűtőbe teszem. Legalább fél napig kell fagyasztani. Közvetlenül tálalás előtt desszertes tányérokra borítom, óvatosan lehúzom a fóliát, és gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 37. hét.

Hasonló Receptek

Magazin