Keress receptre vagy hozzávalóra

Olaszos paradicsomos tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg penne tészta
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 db szárított csilipaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • néhány levél friss bazsalikom
  • egy maréknyi friss rukola
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy nagyobb lábasban 1 liter vizet forralunk, megsózzuk és kevés olívaolajat öntünk hozzá. A forrásban levő vízbe beletesszük a pennét, megkeverjük és al dentére (majdnem puhára) főzzük.
    2. Egy másik edényben felhevítünk kevés olívaolajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Amikor aranybarnára sült, hozzáadjuk a mozsárban durvára őrölt szárított csilit, majd belekeverjük a kockára vágott paradicsomot.
    3. Ha szükséges, felöntjük kevés vízzel. A szószt pépesre főzzük (habverővel kevergetve segíthetünk a pepesítésen.) Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
    4. Amint kész a tészta, leszűrjük, majd rögtön a szószhoz adjuk, és keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a rukolát, majd kevés friss bazsalikommal díszítjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin