A hagymát apróra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.
Ha a hagyma már üveges és megpuhult, ráöntjük a darabolt paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rogyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majorannát, a durvára vágott bazsalikomot, majd az apróra vágott fokhagymát is.
Miután megkevertük, lassú tüzon hagyjuk kicsit főni. Ezután érkezik a tejszín és a reszelt parmezánnak a fele. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is megcsorgathatjuk. Miután ezeket is hozzáadtuk a paradicsomos alaphoz, alaposan elkeverjük. Ha újra felfőtt, elzárjuk alattta a gázt.
A fusilli tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukciók szerint megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, majd a maradék reszelt parmezánnal megszórjük a tetejét.
Nézd meg videón is a nagyon krémes paradicsomos tészta receptjét húsmentesen: