Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon krémes paradicsomos tészta húsmentesen

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. 
  2. Ha a hagyma már üveges és megpuhult, ráöntjük a darabolt paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rotyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a durvára vágott bazsalikomot, majd az apróra vágott fokhagymát is.
  3. Miután megkevertük, lassú tűzön hagyjuk kicsit főni. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt parmezán felét. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is megcsorgathatjuk. Miután ezeket is hozzáadtuk a paradicsomos alaphoz, alaposan elkeverjük. Ha újra felfőtt, elzárjuk alattta a gázt.
  4. A fusillitésztát a csomagoláson feltüntetett instrukciók szerint megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, végül a maradék reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.

Nézd meg videón is, hogyan készül a nagyon krémes paradicsomos tészta:

  

Ezek is érdekelhetnek

Friss