Elkészítés: A tej, a vizet és a cukrot összekeverem, felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, a sót, a fűszereket elkeverem, összedolgozom az élesztős tejjel, majd összegyúrás után duplájára kelesztem. 3 mm-es téglalapra nyújtva egyik felébe rakom a kb. 3x3 mm-es csíkokra vágott sajtot; előtte átvizezem a tészta felületét, hogy ragadjon. Másik felét ráhajtom, rányomkodom (finoman), késsel, pizza/derelyevágóval stb. a sajtok között elvágom, így apró rudacskákat kapok. Sütés előtt SOK sóval elkevert olívaolajban megforgatom. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm az alját. Ha már majdnem olyan, ahogy enni szeretnéd, fordítsd meg, hogy a teteje is jól megsüljön (a másik még kicsit sötétedik közben).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre