Elkészítés: Egy nagy keverőtálba öntsük a vizet, a mézet, valamint a szárított élesztőt, keverjük kissé össze, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, amíg az élesztő elkezd dolgozni, kissé felfut. Ekkor szórjuk hozzá a sóval elkevert lisztet, és csurgassuk hozzá az olívaolajat, kézzel gyúrjuk össze. Egy tiszta konyharuhával fedjük le, és meleg helyen hagyjuk megkelni kb. 1 óra alatt.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd ha megkelt a tésztánk, nyomkodjuk ki belőle a levegőt, gyúrjuk át, és nyújtsuk ki egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára. 10-12 perc perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve kissé hagyjuk hűlni, mielőtt megkenjük Nutellával. Egyenletesen kenjük meg a mogyorókrémmel, majd szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket, végül aprított friss citromfű levelével szórjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre