Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 gyümölcs és zöldség, ami hidratál a kánikulában

default user icon
MME
A nyári hőségben extra fontos, hogy sok vizet juttass a szervezetedbe. Nem csak azért, mert a folyadék segít a fogyásban és szebbé teszi a bőrödet, hanem azért is, mert szó szerint kimossa a testedből a méreganyagokat. Néhány pohár víz pedig simán helyettesíthető a következő zöldségekkel és gyümölcsökkel is!

1. Uborka

Az uborkának közel 95%-os a víztartalma! Ráadásul tele van káliummal, ami segít megelőzni a stroke-ot, valamint gyulladáscsökkentő anyagokat és sok-sok vitamint is tartalmaz. Szóval jöhet egy nagy adag tzatziki?

2. Cukkini

Akárcsak az uborka, a cukkini is 95%-ban tartalmaz vizet, így szintén tökéletesen hidratál. Ha nincs ötleted, hogy használd fel, csekkold le a legfinomabb cukkinis receptjeinket!

3. Görögdinnye

A gyümölcsök közül a görögdinnyének van a legmagasabb víztartalma, 95%-os. Továbbá rengeteg A-vitamint, C-vitamint és B6-vitamint tartalmaz, sőt, tele van antioxidánsokkal. A kánikulában egy hűs dinnye szelet nagyon jól fog esni!

4. Paradicsom

A paradicsom szintén 95%-os víztartalommal büszkélkedhet, így ez is szuper választás, ha túlságosan dehidratált vagy. Ezenkívül karotinoid-tartalma miatt segíthet megelőzni a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, továbbá A-vitamint, C-vitamint és rengeteg káliumot is tartalmaz.

5. Barack

A barackot nem csak 88%-os víztartalma miatt érdemes fogyasztanod, hanem azért is, mert csökkenti a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Igazi szupergyümölcs!

6. Jégsaláta

Talán nem is gondolnád, de a jégsalátának is nagyon magas, 96%-os a víztartalma. Ráadásul nagyon alacsony a kalóriatartalma, tele van rostokkal, A-vitaminnal és C-vitaminnal. Szóval ezt a zöldséget sem érdemes kifelejteni a salátádból vagy a szendvicsedből! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss