Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás tojásos-szalonnás galuska

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva
  • 12 dkg kockázott baconszalonna
  • kevés olaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
    2. A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
    3. A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
    4. Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.

Megjegyzés

A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin