A császárszalonna bőrét levágjuk, és félretesszük. A szalonnát kockákra felvágjuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paszternákot és a krumpli megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és elkezdjük sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt pároljuk pár percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket is, az előzőleg levágott szalonnabőrt, majd alaposan összekeverjük, és szintén pároljuk pár percig.
Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak megszórjuk a pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Utána beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges még utána ízesítsünk, majd készre főzzük a levest.
Közben elkészítjük a nokedlit. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, és elkezdjük kanállal összekeverni. Keverés közben, apránként hozzáadunk annyi vizet, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután a forrásban lévő levesbe, kiskanállal beleszaggatjuk a nokedlit, majd megvárjuk még feljön a leves tetejére, és pár percig főzzük még .
Tálaláskor a levest tányérokba merjük, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.