Elkészítés: A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, melyeket egyenként jól elkeverünk. Ezután hozzákeverjük a mákot, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a tejet, a mazsolát, az őrölt mandulát, a vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancshéjat. Végül a csipet sóval keményre felvert tojáshabot két részletben fakanál segítségével óvatos mozdulatokkal (hogy a hab kevésbé törjön) belekeverjük.
Közepes méretű kivajazott tepsiben sütjük 190 fokon 30 percig. Tetejét porcukorral megszórva, hidegen kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre