Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lélekmelegítő forró ital zöld teából

default user icon
MME Ajánló
0
Napsütésben, esőben, reggel, délben vagy este, egy a Dilmah teához hasonló valódi/autentikus?  teából készült forró ital soha nem okoz csalódást.  Egy igazán finom és egészséges házi forró ital elkészítéséhez ugyanis nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás.

Inspirációként egy különleges Dilmah zöldtea receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar - melyet a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé - tulajdonosának, Nagy Zoltánnak, az útmutatásával, aki  a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről.

Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt, hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben.

A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítése, azaz a teamixológia oktatásában világszerte. A tea mixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok,  shooterek készítése során.

A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá. A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.

„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal.” –biztat Nagy Zoltán.

ZÖLDTEA MÉZZEL ÉS ZELLER KESERŰVEL A BOUTIQ’ BAR AJÁNLÁSÁVAL >>>
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin