Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac szezámbundában

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot. Mossuk meg a lazacot, itassuk fel róla a folyadékot, majd vágjuk 4 szeletre, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

2.

Forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, végül szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük meg a felforrósított olajon, majd tegyük át tepsibe, és toljuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.

3.

Közben aprítsuk fel a tárkony leveleit, és olvasszuk fel a vajat. Gőz fölött, habverővel keverjük habosra a tojássárgájákat, a bort és az ecetet, majd lassan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, és kevergessük addig, amíg sűrű mártást nem kapunk.

4.

Ízesítsük a tárkonnyal, a cukorral, a citromlével, valamint ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és tabascóval. Tálaljuk a halat a mártással. Kínáljunk mellé főtt zöldségeket és burgonyapürét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss