Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot. Mossuk meg a lazacot, itassuk fel róla a folyadékot, majd vágjuk 4 szeletre, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.
Forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, végül szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük meg a felforrósított olajon, majd tegyük át tepsibe, és toljuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.
Közben aprítsuk fel a tárkony leveleit, és olvasszuk fel a vajat. Gőz fölött, habverővel keverjük habosra a tojássárgájákat, a bort és az ecetet, majd lassan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, és kevergessük addig, amíg sűrű mártást nem kapunk.
Ízesítsük a tárkonnyal, a cukorral, a citromlével, valamint ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és tabascóval. Tálaljuk a halat a mártással. Kínáljunk mellé főtt zöldségeket és burgonyapürét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre