Lazac szezámbundában

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg szezámmag
  • 60 dkg lazac
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 4 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 0,6 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 dl fehérbor
  • 0,5 l fehérborecet
  • 1 ág tárkony
  • 1 tk cukor
  • 2 ek citromlé
  • 3 csepp tabasco-szósz

Elkészítés

    1.

    Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot. Mossuk meg a lazacot, itassuk fel róla a folyadékot, majd vágjuk 4 szeletre, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

    2.

    Forgassuk meg először a lisztben, aztán a felvert tojásban, végül szórjuk meg a szezámmaggal. Süssük meg a felforrósított olajon, majd tegyük át tepsibe, és toljuk a 200 fokos sütőbe 10 percre.

    3.

    Közben aprítsuk fel a tárkony leveleit, és olvasszuk fel a vajat. Gőz fölött, habverővel keverjük habosra a tojássárgájákat, a bort és az ecetet, majd lassan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, és kevergessük addig, amíg sűrű mártást nem kapunk.

    4.

    Ízesítsük a tárkonnyal, a cukorral, a citromlével, valamint ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és tabascóval. Tálaljuk a halat a mártással. Kínáljunk mellé főtt zöldségeket és burgonyapürét. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin