Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék - liszt nélkül

MME MME
3 4.7/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Meghámozom az egyik hagymát, negyedbe vágom, és sós vízben a babérlevélel elkezdem főzni. Amíg fő, megpucolom a másik hagymát és a krumplit is. A második hagymát apróra vágom, és az olajon pirosra pirítom. Amikor a fővésben lévő hagyma már puhul, a krumpli harmadát apróra vágva melléteszem, és együtt puhára főzöm. Amint puha, szűrővel kiveszem a vizéből (a víz marad!), és egy deci főzővízzel és a tejföllel összeturmixolom. Közben a maradék főzővízben a többi krumplit is puhára főzöm. Amint puha a burgonya, ráöntöm a pürét, elkeverem, a tetejére teszem a piros hagymát.

Megjegyzés

Kicsit macerásabb, mint simán behabarni/rántani, de nagyon kellemes íze van, és önmagában is pompás. - MME

Ezek is érdekelhetnek