Elkészítés: Előző nap a lencsét beáztatom, a húst bepácolom só, bors, pirosparika, zúzott fokhagyma és olívaolaj keverékével, irány a hűtő.
Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.
Egy serpenyőben olívaolajon a hús mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
Elkészítem a gombás ragut. Ehhez hagymát dinsztelek olajon, hozzáadom a felaprított paprikát, paradicsomot és gombát. Amikor összeesett, ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, összeforralom, ízesítem citrommal.
Tálaláskor lencsét merek a tányérra, majd a gombás-vörösboros marhaszeletet mellé teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre