Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 20 dkg lencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 citrom
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • olívaolaj
  • A húshoz:
  • 2 szelet marhahús
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 4 fej csiperkegomba

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a lencsét beáztatom, a húst bepácolom só, bors, pirosparika, zúzott fokhagyma és olívaolaj keverékével, irány a hűtő.

Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.

Egy serpenyőben olívaolajon a hús mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

Elkészítem a gombás ragut. Ehhez hagymát dinsztelek olajon, hozzáadom a felaprított paprikát, paradicsomot és gombát. Amikor összeesett, ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, összeforralom, ízesítem citrommal.

Tálaláskor lencsét merek a tányérra, majd a gombás-vörösboros marhaszeletet mellé teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss