Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus paprikás krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 4 ek ét olaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és a hagymát is apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
    2. Felforrósítjuk az olaj at, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen.
    3. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.


    HÚSGOMBÓCOS PAPRIKÁS KRUMPLI>>> 

    PAPRIKÁS KRUMPLI KOLBÁSZMORZSÁVAL>>> 

    ZÖLDSÉGES PAPRIKÁS KRUMPLI>>> 

     


Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes