Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus Ferdinánd tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 nagy csipet só
  • 2,5 dkg vaj
  • A töltelék:
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csipet só
  • Az öntözéshez:
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor

Elkészítés

    1. A keverőgép táljába mérjük a lisztet és a közepébe a kezünkkel egy kis mélyedést formázunk. A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk pár percre, hogy az élesztőgombák működésbe léphessenek a cukorral.
    2. Ha felfutott, a mélyedésbe öntjük a sárgájával együtt, a sót viszont úgy tegyük hozzá, hogy az élesztővel ne érintkezzen közvetlenül, különben meghalnak a gombák. Elkezdjük dagasztani és, ha már homogén állaga van, apránként megitatjuk az olvasztott vajjal és addig keverjük, amíg szép fényes, rugalmas tésztát nem kapunk, ami leválik szinte teljesen a tál oldaláról. Ha ezzel készen vagyunk, letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
    3. A töltelékhez minden összetevőt összeolvasztunk kis lángon, egy pici fazékban.
    4. Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, és kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bőségesen megkenjük a kihűlt töltelékkel, és feltekerjük az egészet.
    5. Egy éles késsel, határozott mozdulatokkal felszeleteljük 2 cm vékonyságú darabokra és beletesszük mindegyiket egy tepsibe úgy, hogy legyen pici hely köztük. Hagyjuk még 20 percet pihenni, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc után meglocsoljuk a tejes cukros sziruppal és még visszatesszük másik 15 percre.

      NÉZD MEG A RECEPTET VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin