Ha módunk van rá, vagy adódik egy alkalom, mindenképpen próbáljuk ki a fácánlevest.
Ha főztünk már jó húslevet, ez sem lesz nehezebb. A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb méretű levesesfazékba helyezzük a fácánt, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük egész borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a pucolt gyömbért, és megsózzuk.
Nagyjából másfél órát gyöngyözve főzzük, közben a levest egy szűrő segítségével lehabozzuk. Ha az idő letelt, a burgonya kivételével belehelyezzük a zöldségeket, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a vöröshagymát, a karalábét, a torzsájától megszabadított kelkáposztát, a paprikát, a pucolt fokhagymákat, a paradicsomot, a petrezselymet és a gombákat. Továbbra is gyöngyöztetve még két óráig főzzük, az utolsó félórában hozzáadjuk a megpucolt, félbevágott burgonyát.
Az elkészült levesből a zöldségeket és a húst kivesszük, a levest pedig egy szűrő segítségével leszűrjük. Ha igazán tiszta levest szeretnénk, akkor a szűrőbe textilt is tehetünk, és azon keresztül szűrjük le.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fácánleves >>>