Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kinder torta - cici és foci formában

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kinder torta - cici és foci formában

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 20
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • egy 23 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 9 db tojás kettéválasztva
  • 13 dkg cukor
  • 8 dkg csokoládé (minimum 55 % kakaótartalommal)
  • 15 dkg őrölt mandula
  • A vaníliakrémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 rúd vanília
  • A tejcsokoládés krémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A piskótához a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tojássárgáját kihabosítjuk. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük hablapát segítségével, majd ennek a tojáshabnak az 1/4 részét elkeverjük az olvasztott csokoládéval, ekkor habverőt használjunk, és gyors, határozott mozdulatokkal dolgozzunk. A csokoládés részt óvatosan keverjük el a maradék tojáshabbal, és közben szórjuk hozzá a finomra darált mandulát is.

A bekevert piskótatésztát szedjük az előkészített tortaformába, és 165 fokon 60 perc alatt süssük készre.

A 2 krémet készíthetjük egyszerre. Tehát az összesen 1,6 liter tejszínt tegyük fel forrni. A fehércsokit tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejcsokoládét tegyük egy másik edénybe.

Ha a tejszín felforrt mérjünk, belőle a fehércsokira 8 dl-t, a maradékot pedig öntsük a tejcsokoládéra. Végül mindkettőt keverjük simára, és hűtsük le legalább 9 fokosra. Mivel ez sokáig eltarthat, érdemes a krémeket előző nap lefőzni. Ez azért szükséges, mert ha nem elég hideg a tejszín, nem tudjuk keményre felverni.

A torta betöltése: a kihűlt piskótát vágjuk 3 felé. A lehűlt krémeket óvatosan keverjük habosra, de vigyázzunk, mert ha túlkeverjük, akkor kicsapódhat. A lapok közt megkenjük először tej-, majd a második rétegben a fehércsokis krémmel vagy fordítva.

Ha fondant borítást kap a torta, az alá nem ajánlatos ebből a krémből kenni, mert oldhatja a mázat. Így az alá készítsünk egy adag vajkrémet.
Ha nem kap fondant borítást, akkor ezekkel a krémekkel kenjük meg körben a tortát, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk.

Megjegyzés:

A képeken látható mindkét tortának ilyen belseje volt, és nagy sikert aratott. Egyrészt nagyon finom a mandulalisztes tészta, és a ganache-ok (krémek) is nagyon jól passzolnak hozzá. A cicis torta apósom, a focis torta öcsém születésnapjára készült.

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Suncika receptjeiből:
Rusztikus almás-diós süti
Thai piskótatekercs tejfölös feketeribizli-krémmel
Túró rudi házilag
Cronut
Túrós bögrés palacsinta
Paplan süti
Filléres finomság
Házi vaníliás krémtúró II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. november 2. (péntek) 08:40
    Kedves Gabi! Arra vagy kíváncsi, hogy miben sütöttem? Nos, az alját egy normál tortaformában készítettem, a felső labda piskótája pedig habüstben sült ki. (De egy fém szűrő vagy egy hőálló kerek üvegtál kibélelve sütőpapírral is tökéletes.)
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával
Juhtúrós pogácsa VIII. Juhtúrós pogácsa VIII.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A tavaszi szünet idején a gyerekek megérdemlik a kényeztetést. A különféle speciális palacsintáknak nem csak a felfalásában, hanem az elkészítésében is szívesen segédkeznek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept