Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Kinder torta - cici és foci formában

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kinder torta - cici és foci formában

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 20
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • egy 23 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 9 db tojás kettéválasztva
  • 13 dkg cukor
  • 8 dkg csokoládé (minimum 55 % kakaótartalommal)
  • 15 dkg őrölt mandula
  • A vaníliakrémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 rúd vanília
  • A tejcsokoládés krémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A piskótához a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tojássárgáját kihabosítjuk. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük hablapát segítségével, majd ennek a tojáshabnak az 1/4 részét elkeverjük az olvasztott csokoládéval, ekkor habverőt használjunk, és gyors, határozott mozdulatokkal dolgozzunk. A csokoládés részt óvatosan keverjük el a maradék tojáshabbal, és közben szórjuk hozzá a finomra darált mandulát is.

A bekevert piskótatésztát szedjük az előkészített tortaformába, és 165 fokon 60 perc alatt süssük készre.

A 2 krémet készíthetjük egyszerre. Tehát az összesen 1,6 liter tejszínt tegyük fel forrni. A fehércsokit tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejcsokoládét tegyük egy másik edénybe.

Ha a tejszín felforrt mérjünk, belőle a fehércsokira 8 dl-t, a maradékot pedig öntsük a tejcsokoládéra. Végül mindkettőt keverjük simára, és hűtsük le legalább 9 fokosra. Mivel ez sokáig eltarthat, érdemes a krémeket előző nap lefőzni. Ez azért szükséges, mert ha nem elég hideg a tejszín, nem tudjuk keményre felverni.

A torta betöltése: a kihűlt piskótát vágjuk 3 felé. A lehűlt krémeket óvatosan keverjük habosra, de vigyázzunk, mert ha túlkeverjük, akkor kicsapódhat. A lapok közt megkenjük először tej-, majd a második rétegben a fehércsokis krémmel vagy fordítva.

Ha fondant borítást kap a torta, az alá nem ajánlatos ebből a krémből kenni, mert oldhatja a mázat. Így az alá készítsünk egy adag vajkrémet.
Ha nem kap fondant borítást, akkor ezekkel a krémekkel kenjük meg körben a tortát, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk.

Megjegyzés:

A képeken látható mindkét tortának ilyen belseje volt, és nagy sikert aratott. Egyrészt nagyon finom a mandulalisztes tészta, és a ganache-ok (krémek) is nagyon jól passzolnak hozzá. A cicis torta apósom, a focis torta öcsém születésnapjára készült.

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Suncika receptjeiből:
Rusztikus almás-diós süti
Thai piskótatekercs tejfölös feketeribizli-krémmel
Túró rudi házilag
Cronut
Túrós bögrés palacsinta
Paplan süti
Filléres finomság
Házi vaníliás krémtúró II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. november 2. (péntek) 08:40
    Kedves Gabi! Arra vagy kíváncsi, hogy miben sütöttem? Nos, az alját egy normál tortaformában készítettem, a felső labda piskótája pedig habüstben sült ki. (De egy fém szűrő vagy egy hőálló kerek üvegtál kibélelve sütőpapírral is tökéletes.)
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Túrógombóc aludttejből Túrógombóc aludttejből
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Túrós-almás húzott rétes Túrós-almás húzott rétes
Túrós batyu, ahogy Edit készíti Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Sajtos burgonyafánk Sajtos burgonyafánk
Gyúrt néger kocka Gyúrt néger kocka
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122873_kukoricapufi-110.jpg Finomságok ovi után

Idén kegyes volt hozzánk az angliai ősz, sokáig gyönyörködhettünk a sárga napsütésben. Sőt még most is, de ezért már fáradtabban…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept