Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder Bueno torta

120 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg dió (pörkölt, durvára vágott)
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg csokoládé (vagy 3 csapott ek cukrozatalan kakaópor)
  • 25 dkg margarin
  • mogyorókrém
  • 1 csomag háztartási keksz
  • tej (a mártogatáshoz)
  • A bevonathoz:
  • 5 dl habtejszín
  • díszítés

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és, a dió kivételével, a többi alapanyagot. Egy kerek, kapcsos tortaformát olajjal kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.
  2. Hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy diós rész lesz felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel, jó vastagon.
  3. A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, majd elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a gőz fölött vagy mikróban megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a vaníliás és a csokis krémmel.
  4. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Végül tejszínhabbal bevonjuk. 

Megjegyzés

A keksszel óvatosan bánjuk, nem szabad túlságosan eláztatni, a krémtől úgyis megpuhul. A torta isteni, nem nagyon kell tárolni. - moncsa0501

Ezek is érdekelhetnek

Friss