Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai pirított tészta zöldséggel és csirkével

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb csirkemellfilé
  • 1 dl szójaszósz
  • 2-3 csepp szezámolaj (elhagyható)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • kb. 5 cm-es darabka gyömbér (ez a lelke!)
  • 1 chilipaprika (fél kávéskanál Erős Pistával is helyettesíthető)
  • napraforgóolaj
  • 15-20 dkg fehérkáposzta
  • 2 répa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 póréhagyma
  • szárított fafülgomba
  • kb. 30 dkg tojással készített spagetti (nem durum)

Elkészítés

    Elkészítés: A szójaszószból, pár csepp szezámolajból, 2-3 evőkanál napraforgó olajból, a reszelt gyömbérből, az apróra vágott chilipaprikából és az áttört fokhagymából pácot készítünk. A csirkemellet felcsíkozzuk, és a pácba forgatjuk.

    Míg az ízek összeérnek, kifőzzük a tésztát és feldaraboljuk a zöldségeket. A káposztát csíkokra szeljük, a répát és a fehérrépát zöldséghámozóval felvágjuk, majd mindhárom zöldségfélét kevés vízben 2-3 percig pároljuk, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. A póréhagymát karikákra vágjuk, az előzőleg vízbe beáztatott gombát hagyhatjuk nagyobb darabokban.

    A wokban 1-2 kanál napraforgóolajat felhevítünk, a húst kisebb adagokban gyorsan megsütjük, majd kivesszük. Ezután - ha szükséges, az olajmennyiséget pótolva - a zöldségeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tésztát, a húst, a visszamaradt páclevet, és még kb. 5 percig pirítjuk az egészet. Mindezt nagy lángon, mert akkor fog csak pirulni, de folyamatosan kell kevergetni. Forrón tálaljuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin