Kijevi csirkemell

default user icon
5 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg),
  • só,
  • őrölt bors,
  • 16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet),
  • 1 mokkáskanál citromlé,
  • 1 mokkáskanál friss, fölaprított tárkonylevél vagy feleannyi szárított,
  • fél mokkáskanál mustár,
  • 8-10 dkg liszt,
  • 2 nagy tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa.
  • A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul, ha hideg, szebben lehet majd bundázni is.
    A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre – kb. 15 percre – a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
    A töltött csirkemelleket lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban – lehet olajsütőben is – oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.

    Elkészítési idő: 40 perc + dermesztés

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Farkas Eszter 5 évvel ezelőtt
én is 50-50%ban csináltam hozzá a tölteléket (vaj,sajt) plusz még a panírba is tettem sajtot( tojásba,zsmelemorzsába) de nekem csak úgy sikerült ha fogpiszkálóval összetüzögettem:D a végén pedig kihúztuk.Isteni finom lett!
Ságodi Bettina 5 évvel ezelőtt
én most csinálom épp, nagyon izgulok! nem tudtam túl jól betekerni a húsba a töltit, és félek h süléskor kiolvad :( csináltam már gordon bleut és az is úgy sikerült! viszont isteni ropogós lett! na ha sikert aratok ezzel a finomsággal, megírom mindenképp :)
Szabó Csabáné 6 évvel ezelőtt
sZERINTEM A TÖLTELÉK ÍZESÍTÉSÉHEZ ELENGEDHETETLEN A FOKHAGYMA. sOKKAL FINOMABB LESZ TŐLE AZ EGÉSZ ÉTEL.
Baginé Tóth Edina 7 évvel ezelőtt
A tölteléket 50-50 %-ban vajjal és reszelt sajttal készítettem. Isteni lett, az egész családnak elnyerte a tetszését. Köszönöm a receptet!
12 évvel ezelőtt
Már többször elkészítettem ezt az ételt és én nagyon finomnak találom, főleg akkor ha reszelt sajttal készítjük a tölteléket.

Hasonló Receptek

Magazin