Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kijevi csirkemell

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kijevi csirkemell

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 764
  • Elküldve: 108

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg)
  • őrölt bors
  • 16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet)
  • 1 mokkáskanál citrom
  • 1 mokkáskanál friss, fölaprított tárkonylevél vagy feleannyi szárított
  • fél mokkáskanál mustár
  • 8-10 dkg liszt
  • 2 nagy tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa.
  • A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul, ha hideg, szebben lehet majd bundázni is.
A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre – kb. 15 percre – a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
A töltött csirkemelleket lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban – lehet olajsütőben is – oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.

i idő: 40 perc + dermesztés

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. november 27. (vasárnap) 15:30
    én is 50-50%ban csináltam hozzá a tölteléket (vaj,sajt) plusz még a panírba is tettem sajtot( tojásba,zsmelemorzsába) de nekem csak úgy sikerült ha fogpiszkálóval összetüzögettem:D a végén pedig kihúztuk.Isteni finom lett!
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós almás pite II. Omlós almás pite II.
Túrógombóc XI. Túrógombóc XI.
Majorannás-tejszínes csirkemell Majorannás-tejszínes csirkemell
Joghurtos eperkrémleves Joghurtos eperkrémleves
Mascarponés áfonyatorta Mascarponés áfonyatorta
Baszk vaníliakrémes torta Baszk vaníliakrémes torta
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu
Zöldborsófőzelék grillkolbásszal Zöldborsófőzelék grillkolbásszal
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 7 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

Napi tipp
Az ősz gyümölcsei közül a szőlő már megjelent. A különféle desszertek mellett remek salátákat is készíthetünk szőlővel, amelyeket ebédre, vacsorára is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept