Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiol lengyelesen

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • ételízesítő
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • csipet reszelt szerecsendió
  • aprított petrezselyem vagy snidling
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forró ételízesítős vízben fedő alatt 15 percig főzzük. Közben keményre főzzük a tojást, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

    Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. ű

    A karfiolt leszűrjük, tányérra tesszük, megszórjuk a morzsával és a petrezselyemmel, meglocsoljuk a tejföllel, és a cikkekre vágott tojással tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Kovács Andrea

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin