Karácsonyi borkrémleves

Hozzávalók

  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéjrúd
  • 4 ek cukor
  • 4 dl fehérbor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek mazsola

Elkészítés

    1. A fűszereket, 1 csipet sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük. Leszűrjük, majd lábasba tesszük a borral együtt. Hozzáadjuk a 0,5 dl vízzel elkevert keményítőt, majd felforraljuk.
    2. Elkeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a levesalaphoz csorgatjuk . Forró vízgőz fölött besűrítjük, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin