Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Joghurtos-citromos süti (holland kwarktaart)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Joghurtos-citromos süti (holland kwarktaart)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 25
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • porcukor a tetejére
  • A krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál kristály citromsav
  • 2 kiskanál citromaroma vagy citrom

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a vajat. Segít, ha a vaj egy kicsit lágyabb, s a hűtőből kivesszük 20 perccel a kezdés előtt.

A kétféle lisztet összekeverem a sütőporral. Majd a cukros-vajas tojással. Végül felverem a tojásfehérjéket, s kézi keverővel óvatosan belekeverem a tésztába.

A legegyszerűbb, ha a sütőforma kerek, levehető oldallal. Kivajazom, liszttel megszórom, majd beletöltöm a tésztát. 20 percig sütöm 180 fokon.

Míg sül, elkészítem a krémet. Felverem a tejszínt, hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a citromsavat. Megint kézi habverőre váltok, hogy ne törjem össze a tejszínt, s lassan belekeverem a joghurtot. Hűtőbe teszem, míg a süti kihűl.

Amikor már kihűlt, hosszában félbevágom, majd a tetejét félreteszem, s óvatosan visszateszem a sütőforma oldalát, de még nem csukom be. A krémet a közepére kanalazom majd visszateszem a süti tetejét óvatosan rányomom, s becsukom a forma oldalát.

Egy éjszakát a hűtőben érdemes hagyni fogyasztás előtt.

Tálalás előtt megszóróm porcukorral a tetejét, és friss gyümölcsökkel, legszívesebben áfonyával tálalom.

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Hollandiában ettem először, s addig kísérleteztem otthon, amíg egyszerű hozzávalókból ugyanazt az ízt sikerült elérnem. Azoknak ajánlom, akik imádják a fanyar-édes sütiket, mint én.

A receptet Mirtusz87 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept