Joghurtos-citromos süti (holland kwarktaart)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • porcukor a tetejére
  • A krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál kristály citromsav
  • 2 kiskanál citromaroma vagy citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a vajat. Segít, ha a vaj egy kicsit lágyabb, s a hűtőből kivesszük 20 perccel a kezdés előtt.

    A kétféle lisztet összekeverem a sütőporral. Majd a cukros-vajas tojással. Végül felverem a tojásfehérjéket, s kézi keverővel óvatosan belekeverem a tésztába.

    A legegyszerűbb, ha a sütőforma kerek, levehető oldallal. Kivajazom, liszttel megszórom, majd beletöltöm a tésztát. 20 percig sütöm 180 fokon.

    Míg sül, elkészítem a krémet. Felverem a tejszínt, hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a citromsavat. Megint kézi habverőre váltok, hogy ne törjem össze a tejszínt, s lassan belekeverem a joghurtot. Hűtőbe teszem, míg a süti kihűl.

    Amikor már kihűlt, hosszában félbevágom, majd a tetejét félreteszem, s óvatosan visszateszem a sütőforma oldalát, de még nem csukom be. A krémet a közepére kanalazom majd visszateszem a süti tetejét óvatosan rányomom, s becsukom a forma oldalát.

    Egy éjszakát a hűtőben érdemes hagyni fogyasztás előtt.

    Tálalás előtt megszóróm porcukorral a tetejét, és friss gyümölcsökkel, legszívesebben áfonyával tálalom.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Hollandiában ettem először, s addig kísérleteztem otthon, amíg egyszerű hozzávalókból ugyanazt az ízt sikerült elérnem. Azoknak ajánlom, akik imádják a fanyar-édes sütiket, mint én.

Eszti
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin