Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Indiai nyárs

default user icon
3 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet pulykamell
  • 2 konzerv barack
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés

    Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, hosszában kettévágjuk. A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat félbevágjuk.

    Elkészítés: A húst hullámosan hurkapálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kókuszreszeléket. Hozzáadjuk a barackokat, megszórjuk a curryvel, és 1-2 percig együtt pirítjuk tovább. A barack levét – ha kell, vízzel kiegészítjük 3 deciliternyire -, a barackra öntjük, és felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízben, és a tej színnel együtt a barackhoz keverjük. Sűrűsödésig forraljuk, félrehúzzuk. Tálaláskor a szószba keverjük a joghurtot, és a szószt a húsokhoz kínáljuk. Rizst adhatunk hozzá köretnek.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 529 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dorothy83
Kedves \"kacifánt\"! Én egy egész konzerv sárgabarackot szoktam bele tenni, és a levét vízzel kiegészítem, hogy 3 dl legyen a hozzáadott folyadék, mint a recept is írja. Sok szerencsét! Dóri
kacifánt
Mégis, milyen barack? Őszibarack konzerv, vagy sárgabarack? Kettő darab barack, vagy kettő darab konzerv????
dorothy83
Többször is csináltam már. Igazán különleges és nagy sikert arat mindig. Ajánlom mindenkinek!

Hasonló Receptek

Magazin