Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így leszel karcsúbb mindössze 4 nap alatt!

default user icon
MME
Már néhány apró változtatással nagy eredményt érhetsz el. Íme az alapszabályok, amelyeket be kell tartanod, ha karcsúsodni szeretnél.

1. Csökkentsd napi kalóriabeviteledet négy naponta 100 kalóriával! Ha például egy nap alatt kb 2500 kalóriát fogyasztasz, csökentsd először 2400-re, majd négy nap múlva 2300-ra, és így tovább, amíg el nem éred az egészséges heti fél kiló fogyást.

2. Egyél kevesebb szénhidrátot, a maradékot pedig helyettesítsd lassan felszívódó szénhidráttal: például a fehér rizs helyett barna vagy vadrizst fogyassz, a fehér kenyeret pedig cseréld le teljes kiőrlésűre! Meglátod, hamarosan ez a fajta étrend megszokássá válik, és ez még jobban megkönnyíti a fogyást.

3. A kávé vagy tea helyett igyál inkább méregtelenítő teát, amely segít felgyorsítani az anyagcserédet, így energikusabbnak fogod érezni magad. Próbáld ki az alábbi receptet: tegyél egy bögrébe egy kis reszelt gyömbért és citromfüvet, önts rá forró vizet, majd hagyd ázni rövid ideig! Szűrd le, és még melegen kortyold el éhgyomorra!

4. Kezdj el mozogni valamit: sétálj vagy vegyél táncórákat! A lényeg, hogy kezdd valami kevésbé megerőltetővel, amit élvezettel végzel, de hosszú távon kitartasz mellette.

5. Naponta jutalmazd meg magad valamivel. Például olvass egy jó könyvet, táncolj, vagy nézz meg egy jó filmet! A lényeg, hogy ne nassolj közben! És dicsérd magad az elért eredményekért!

6. Helyettesíts! Az alábbi néhány példából kiderülhet, milyen egyszerű kevesebb kalóriát fogyasztani, ha egy kicsit odafigyelsz rá.

1 fekete áfonyás muffin (380 kalória) = 1 kis briós + 1 teáskanál méz + 1 tányér áfonya + 1 doboz zsírmentes gyümölcsjoghurt + 1 kapucsínó (alacsony zsírtartalmú tejjel)

1 adag tojásos rizs (250 kalória) = 1 adag főtt rizs + 3 db rákszirom + 1 kisebb tavaszi tekercs

1 db fánk ( 250 kalória) = kakaós csiga + 1 fél pohár vörösbor

1 szelet (40 g) zsíros sajt (165 kalória) = 1 szelet sovány sajt + 100 g szőlő

Diétás receptek >>> 
15 VILLÁMTIPP A KARCSÚSÁGÉRT >>> 
11 DIÉTÁS RECEPT A NAGY HÚSVÉTI LAKOMA UTÁN >>> 
ÍGY LESZ LAPOS A HASAD EGYETLEN HÉT ALATT! >>> 
EGYHETES DIÉTANAPTÁR - MINDEN, AMIT HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG TENNED KELL! >>> 
ÍGY FOGYÓKÚRÁZNAK HOLLYWOOD BOMBÁZÓI: EGYSZERŰ ÉS BETARTHATÓ TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss